És megvan az első román Oscar!!!

Egy ország nyúl a távirányítóért. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Az Amerikai Filmakadémia legtitkosabb belső döntnökeit könnyekig meghatotta a távoli Románia lelkes médiahadjárata (a legszebb gyöngyszemek itt és itt), amelyet Ladislau Nobilu Excelentu filmrendező Fiul lui Sauilă (Saul fia) című, román kisebbségi részvételű játékfilmjének Oscar-díja indított el. (Aki esetleg lemaradt volna róla: a filmben két dák színész is szerepel, nevezetesen Levante Capra és Levante Orban.)

A meghatottságon túl az illetékesek igen örvendetes döntést is hoztak. „A minőség és a lelkesedés előtt fejet kell hajtanunk. Úgy határoztunk, ad hoc díjat alapítunk, mégpedig a mindenkori legjobb külföldi film mindenkori legjobb román mellékszereplőjének”, jelentette ki Saul Sonson, a kuratórium románügyi bizottságának szóvivője.

A plusz egy aranyszobrocska rekordidő alatt elkészült, egy 3D-nyomtató segítségével. Közben – tekintettel arra, hogy Levante Capra épp nem ért rá, mert valami magyar film díjazásán vett részt – magánrepülőt küldtek Bogdan Diaconu román színészért, aki épp időben érkezett Hollywoodba, hogy átvehesse a nem neki szánt, de róla is szóló díjat. Gratulálunk!

Hirdetés