Mi az istent csinál a pátriárka az Antarktiszon? (VIDEÓ)

Nos, minden látszat ellenére nem a pingvineknek magyarázza a házasság fogalmát.
Hirdetés

Óriási megtiszteltetés érte a minap a hatodik földrészt. Az Orosz Ortodox Egyház történetében először fordult elő ugyanis, hogy annak feje rátette szentséges lábát az Antarktisz földjére. Kirill pátriárka ráadásul rögtön azután szánta rá magát a jeges premierre, hogy Kubában találkozott Ferenc pápával, ami szintén messzehangzó találka volt, tekintettel arra, hogy a nagy egyházszakadás óta (vagyis majd’ 1000 éve) nem parolázott egymással katolikus és ortodox egyházfő.

A pátriárka megszokott fekete talárját hordta, és ha nem viselt volna fölötte vöröses védőmellényt, szakasztott úgy nézett volna ki, mint egy koros pingvin. Kirill barátságosan elbeszélgetett az antarktiszi orosz kutatóállomás tudósaival, aztán levezényelt egy misét a György király-szigeti Szentháromság templomban, amely mellesleg a jeges kontinens egyetlen állandó istenháza.

A szeretetteljes pátriárkai látogatás után a mérések nem jelezték az antarktiszi jégtakaró jelentős olvadását. És a pingvinek sem tanultak meg oroszul.

 

Hirdetés