Zuhanórepülésben Johannis facebookos népszerűsége

Kellett neki védeni az Antennákat.
Hirdetés

Klaus Johannis a kezdetektől igen erős pozíciókkal rendelkezik az online, közösségi média világában: nemcsak Romániában van – messze – a legtöbb lájkja a Facebookon a politikusok közül, de az európai mezőnyben is előkelő helyet foglal el, a maga több mint 1 millió 700 ezer lájkjával (összehasonlításképpen: Angela Merkelnek 1 816 915, David Cameronnak 978 426, François Hollande-nak 820 068, Orbán Viktornak 482 086 lájkja van).

Az államelnök rajongóinak száma folyamatosan emelkedett az elmúlt hónapokban – egészen tegnapig. Johannis ugyanis megszólalt az épp kilakoltatás alatt álló, Dan Voiculescu birtokolta Intact-médiatröszt ügyében: bírálta az Antena 3-at magában foglaló tévétársaság kipaterolását, és kijelentette, hogy a szólásszabadságot nem lehet elnyomni „banális adminisztratív okokból” (értsd: bírósági ítélet).

Az államfő állásfoglalása „unlájk”-hullámot indított el Johannis Facebook-oldalán. A facebrands.ro nevű oldal tanúsága szerint szerda délután óta – mintegy másfél nap alatt – az elnököt több mint tízezer facebookos rajongója „hagyta el”: tegnapelőtt még több mint 1 732 000 lájkolója volt, a cikk írásának pillanatában ez a szám 1 717 802. Ez persze szép szám még mindig, de a tendencia elég egyértelmű és radikális – már ha az elnök stábja nem intézkedik időben…

Hirdetés