Antal számított a DNA-ra

Amíg lehet, még dolgozik – jelentette ki Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Hirdetés

Hivatalos Facebook-oldalán jelentetett meg rövid üzenetet Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerda délután, nagyjából egy időben azzal, hogy a DNA munkatársai Bukarestbe vitték további vizsgálódás céljából.

A polgármester számított rá, hogy előbb vagy utóbb ellene is eljárást fognak indítani, az ő lelkiismerete viszont tiszta, szögezi le az üzenetben. 
 
Tíz éve dolgozik azért, hogy Sepsiszentgyörgy minden téren fejlődő és szerethető város legyen, amelyre büszkék a lakói, írja Antal Árpád. „A munkát amíg lehet, folytatjuk” – áll az üzenet végén, ami utalás arra, hogy ha a korrupcióellenes ügyészség vizsgálati fogságba vagy házi őrizetbe helyezteti, akkor a prefektus kezdeményezheti a felfüggesztését a polgármesteri tisztségből.
 
A DNA egyelőre nem közölte, milyen ügyben vizsgálódik, csak azt, hogy 2010 és 2014 között elkövetett, korrupciónak minősíthető cselekmények miatt nyomoz. Bukarestben, Brassó és Kovászna megyében házkutatásokat tartott ma cégeknél és magánlakásokban, illetve egy közintézményben. Ez utóbbi minden bizonnyal a sepsiszentgyörgyi városháza.
 
Antal Árpád a nap elején annyit közölt, hogy az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) hiteleiből finanszírozott felújításokat vizsgálják. A bankkal kötött szerződést két éve már a Számvevőszék is vizsgálta, de az EBRD és a Világbank újszerű eljárásait és a szerződést nem értette meg, ezért feljelentette a polgármestert a DNA-nál. Az EBRD a két évvel ezelőtti vizsgálatkor is azt közölte, hogy a polgármesteri hivatal szabályosan járt el, hangsúlyozta Antal Árpád, aki szerint a bank jóváhagyása nélkül nem is tudtak kifizetéseket eszközölni.
 
Az RMDSZ-t Antal Árpáddal ellentétben meglepte, hogy a DNA házkutatást tartott a polgármesternél és a hivatalban is. A szervezet közleményében azt írja, bízik benne, hogy a mai kihallgatások során kiderül, mivel gyanúsítja a DNA Antal Árpádot, és hogy a gyanú alaptalannak fog bizonyulni.

Hirdetés