Nagyon szeretne a magyar állammal együttműködni az RMDSZ

A külhoni fiatal vállalkozók támogatásában. Ami pénzosztással is jár.
Hirdetés

Az RMDSZ és a – vele együttműködő szervezeteket tömörítő – Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) üdvözli a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve programot, amelyet a budapesti kormány hirdetett meg, és hozzájárulna ennek hatékony lebonyolításához – közölte szerdán a szövetség hírlevele Geréd Imrét, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnökét idézve.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken ismertette a tematikus év célkitűzéseit: a kormány 750 millió forintot biztosít a külhoni magyar közösség gazdasági megerősödésére, hogy emelkedjen a magyar vállalkozók száma, és azoké, akik magyar munkavállalókat alkalmaznak – emlékeztetett a hírlevél.

Az RMDSZ ifjúsági főosztálya az erdélyi fiatal vállalkozók és elképzeléseik feltérképezését vállalja, és a MIÉRT-tel közösen tájékoztató kampányt szervez a helyi közösségekben, hogy a fiatalok megismerjék a kiírást. A hírlevél Antal Lórántot, a MIÉRT elnökét idézve hozzáteszi: az RMDSZ és a MIÉRT két évvel ezelőtt már útnak indított egy, az erdélyi fiatal vállalkozók sikertörténeteit bemutató kezdeményezést, a mostani program pedig nagymértékben hozzájárul az általuk elkezdett folyamat népszerűsítéséhez.

Hirdetés

„Hiszünk abban, hogy rengeteg olyan fiatal él itthon, aki sikeres a saját szakterületén, azzal foglalkozik, ami örömet szerez neki. Őket arra buzdítjuk, ne hagyjanak fel elképzeléseikkel, az erdélyi magyar közösséget pedig arra, hogy figyeljenek fel ezekre a követendő példákra” – mutatott rá az RMDSZ ügyvezető alelnöke.

A külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretéből 525 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege, ebből 3-6 millió forintra pályázhatnak a negyvenévesnél fiatalabb külhoni magyar vállalkozók. A pályázat feltételrendszere még kidolgozás alatt áll, várhatóan március elején jelenik meg, az elbírálás áprilisban történik – írta az RMDSZ hírlevele.

 

Hirdetés