Románia legkeresettebb bűnözője egy szexguru

Az Európai Unió bűnüldöző szervei összefogtak, és összedobtak egy honlapot Európa 57 legkeresettebb szökevényeinek fényképével. Románia is szerepel rajta.
Hirdetés

A lista élén a párizsi terrortámadásokban részt vevő Salah Abdeslam és Mohammed Abrini szerepel. Az eumostwanted.eu honlapra minden tagállam legfeljebb két bűnöző felvételét kérvényezhette, így jött össze a toplista.

Az Europol azt reméli, hogy könnyebben elkaphatják a körözött szökevényeket, ha a bűnüldözői szervezetek megosztják egymással a nemzetközileg körözött bűnözőkkel, a súlyos bűncselekményekkel, a terrorcselekményekkel kapcsolatos információkat. Logikus, nem?

Magyarország részéről a 47 éves, gyilkossággal, fegyveres rablással gyanúsított Varjú Tibor és a fegyveres rablással gyanúsított, 37 éves Farkas Róbert szerepel a listán.

Románia egyik legkeresettebb bűnözője jelenleg a 63 éves Gregorian Bivolaru, a Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom egykori vezetője, a meztelen jógázás népszerűsítője. Többek között prostitúcióra való felbujtással, kiskorúak megrontásával, közszemérem elleni bűncselekménnyel, szervezett bűnözői csoport létrehozásával, embercsempészettel, nacionalista-sovén propaganda terjesztésével, fasiszta propagandával vádolják. Gregorian Bivolaru évekkel ezelőtt elszökött az országból, és 2005. április 4-én Malmőben fogta el a svéd rendőrség. A stockholmi hatóságok a Romániában ellene megfogalmazott vádak miatt politikai menedékjogot biztosítottak számára. Világszerte több százezer követője van.

A másik román körözött a gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt, 38 éves Robert Gîrleanu. Őt azzal gyanúsítják, hogy három férfit gyilkolt meg Chișinăuban, a holttesteket pedig egy erdőben ásta el. Mielőtt ítéletet hirdettek volna az ügyében, a feltételesen szabadlábra helyezett férfi megszökött, azóta sem találják. 

Hirdetés