Gyilkossági kísérlet miatt jelentették fel Szőke Lászlót

Fontos, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjére nézve terhelő részletekkel szolgált a rendőrség a székelyudvarhelyi verekedés ügyében.
Hirdetés

A Hargita megyei rendőrség azért tartotta fontosnak a közlemény kibocsátását, mert a közbiztonságért meghirdetett békés menetelés névtelen szervezői súlyos kijelentésekkel illették a hatóságokat. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Székely Zsolda álnévvel létrehozott esemény Facebook-oldalán azt írták, hogy: „Elegünk van a tehetetlen, korrupt rendőrökből, elegünk van a tehetetlen városvezetésből, elegünk van a Verszikből, Cincirikből, Szígyártókból, és az őket futtató fehérgalléros bűnözőkből”.

A rendőrség visszautasítja a vádakat, és jelzi, amennyiben bárkinek bizonyítéka van a korrupcióra, az jelentse a megyei főkapitányságon, az ügyészségen vagy a korrupcióellenes igazgatóságon. A rendőrség arra is emlékezteti a vasárnapi tüntetés szervezőit, hogy a nyilvános gyülekezés, tiltakozás csak a hatályos jogszabályok betartásával lehetséges.

Egyúttal néhány fontos részlettel egészítették ki a nagy sajtónyilvánosságot kapott, a székelyudvarhelyieket is megosztó verekedés történéseit. A rendőrséget szombat hajnalban 4 óra 47 perckor értesítették, hogy verekedés tört ki a Mokkában. A helyszínre kiérkező rendőrök erősítést kértek, amint kiderült, hogy fegyverlövések is eldörrentek. A 45 éves Szőke László hét gumilövedéket lőtt ki, mellyel Szígyártón kívül egy 32 éves és egy 19 éves fiatalt is megsebzett. A kórházba szállított két sebesült közül az egyik gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést Szőke ellen.

Az alkoholszondás vizsgálat 0,55 mg/liter alkoholt mutatott ki az újságíró leheletében, ilyen állapotban viszont nem tarthatta volna magánál a 2013-ban törvényesen beszerzett fegyverét. A rendőrség lefoglalta a fegyvert, és elindította az engedély visszavonására irányuló eljárást.

Szígyártó Szabolcs ellen rendbontás és bántalmazás, míg Szőke László ellen szintén bántalmazás, illetve nem halálos fegyver jogtalan használata miatt indított eljárást a rendőrség. Miután az egyik sérült gyilkossági kísérlet miatt feljelentést tett, az ügy kivizsgálást átadták a Hargita megyei ügyészségnek.

Hirdetés