Dimény Ároné idén a Bánffy Miklós-vándordíj

A Viktor, avagy a gyermekuralom címszerepével érdemelte ki.
Hirdetés

A Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti tanácsa Dimény Áron színésznek ítélte oda a Bánffy Miklós-vándordíjat a 2013/2014-es évadban a Viktor, avagy a gyermekuralom című előadás címszerepében nyújtott alakításáért.

A díj átadására január 29-én kerül sor, a Viktor, avagy a gyermekuralom idei első, 19 órakor kezdődő előadása után, a színház ugyanis a 2015/2016-os évadban is műsora tűzi a Silviu Purcărete által rendezett darabot.

A 2013 novemberében bemutatott produkció elnyerte a 2013-as év legjobb előadásnak járó UNITER-díjat. Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Dragoș Buhagiar díszlet- és jelmeztervező, Vasile Șirli zeneszerző, Incze G. Katalin zenei munkatárs, valamint Albu István rendezőasszisztens voltak. Az előadásban Dimény Áron, Bogdán Zsolt, Kató Emőke, Varga Csilla, Albert Csilla, Vindis Andrea, Szűcs Ervin, Bíró József, Kézdi Imola és Molnár Levente látható.

A Bánffy Miklós-vándordíjat a kolozsvári magyar színház 200. évfordulója alkalmából alapították 1992-ben és évente adják át a teátrum művészeti tanácsának döntése alapján.

Hirdetés