Alaposan bekavart az időjárás az ország dél-keleti részén

Havazás, hófúvás, lezárt utak, bezárt iskolák. Tél van na.
Hirdetés

Lezárták az A2-es autópályát Bukarest és Feteşti között, mivel járhatatlanná vált a havazás és a hóviharok miatt. Leállt a közlekedés Buzău, Vrancea, Giurgiu és Călăraşi megye több országútján is.

Giurgiu és Vrancea megyében több helyszínen is ki kellett menteni a gépkocsikkal elakadt embereket, tizennégy településen és a megyeközpontban teljes vagy részleges áramszünet van.

Prahova megyében több mint kilencezer család maradt elektromos energia nélkül, fák dőltek az utakra, Ploieşti-en autókra is.

Buzău megyében is menteni kellett az embereket az elakadt autókból, egy terhes kismama a tűzoltók segítségével jutott el a kórházba. Tizennégy településen megszakadt az áramszolgáltatás.

A román vasúttársaság (CFR) több mint húsz, az érintett megyékben közlekedő vonatjáratot törölt, a közlekedő vonatok is jelentős, akár kétórás késéssel érkeznek meg.

Hirdetés

Bukarestben, valamint Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Buzău és Tulcea,megyékben hétfőn nem lesz tanítás az iskolákban az időjárás miatt.

Tizenegy dél-keleti megyében és Bukarestben narancssárga fokozatú riadókészültség van vasárnap estig a havazás, a 70-80 km/h-ás szél és a hóviharok miatt.
 

Hirdetés