Alaposan bekavart az időjárás az ország dél-keleti részén

Havazás, hófúvás, lezárt utak, bezárt iskolák. Tél van na.
Hirdetés

Lezárták az A2-es autópályát Bukarest és Feteşti között, mivel járhatatlanná vált a havazás és a hóviharok miatt. Leállt a közlekedés Buzău, Vrancea, Giurgiu és Călăraşi megye több országútján is.

Giurgiu és Vrancea megyében több helyszínen is ki kellett menteni a gépkocsikkal elakadt embereket, tizennégy településen és a megyeközpontban teljes vagy részleges áramszünet van.

Prahova megyében több mint kilencezer család maradt elektromos energia nélkül, fák dőltek az utakra, Ploieşti-en autókra is.

Buzău megyében is menteni kellett az embereket az elakadt autókból, egy terhes kismama a tűzoltók segítségével jutott el a kórházba. Tizennégy településen megszakadt az áramszolgáltatás.

Hirdetés

A román vasúttársaság (CFR) több mint húsz, az érintett megyékben közlekedő vonatjáratot törölt, a közlekedő vonatok is jelentős, akár kétórás késéssel érkeznek meg.

Bukarestben, valamint Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Buzău és Tulcea,megyékben hétfőn nem lesz tanítás az iskolákban az időjárás miatt.

Tizenegy dél-keleti megyében és Bukarestben narancssárga fokozatú riadókészültség van vasárnap estig a havazás, a 70-80 km/h-ás szél és a hóviharok miatt.
 

Hirdetés