Tízezer eurós nyomravezetői díjat ajánlanak a kölni ügyészek

Olyan információért fizetnének, amely a szilveszteri támadások gyanúsítottjainak letartóztatásához vezet.
Hirdetés

Tízezer eurós nyomravezetői díjat ajánlanak fel a kölni ügyészek olyan információkért, amelyek birtokában már le is tudnák tartóztatni a szilveszteri rablások, szexuális támadások, molesztálások gyanúsítottait – írja a Mediafax hírügynökség a Reuters-re hivatkozva. A kölni ügyészség bejelentette, részleteket a nyomravezetői díjről még ezen a héten közölnek.

A Kölnben és más németországi városokban már több mint 600 nő tett feljelentést szilveszter éjszakáján elkövetett lopás és szexuális támadás miatt. A rendőrségi nyomozás főként észak-afrikai bevándorló és menedékkérő személyekre összpontosít. A rendőrség eddig a kölni támadások 32 gyanúsítottját azonosította, közülük 22 menedékkérő.
 
A támadások felszították a német közvélemény elégedetlenségét Angela Merkel döntésével szemben, amellyel megengedte a bevándorlók és menekültek befogadását az országba: tavaly több mint 1,1 millióan érkeztek.
 
A politikusok szigorúbb büntetéseket vezetnek be a menedékkérőkkel szemben: Merkel tájékoztatása szerint már akkor is elveszítheti valaki a menekültstátushoz való jogát, ha mindössze felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik.

Hirdetés