„Szír vagyok, bánjatok barátságosan velem! Merkel asszony hívott ide”

Megdöbbentő részletek derültek ki a kölni szilveszteri eseményekről.
Hirdetés

„Kaotikus és szégyenletes” volt a helyzet szilveszter éjjelén Köln belvárosában, a beavatkozó rendőrök túl kevesen voltak, a hatósági fellépés túl gyenge volt – összegez egy rendőrségi belső jelentés, amit a Spiegel idéz.

A január 4-én keltezett jelentés szerint a rendőrség nem volt ura a kialakult helyzetnek és attól tartott, hogy halálos áldozatai is lesznek a zavargásnak.

A jelentés szerzője azt írja: 29 évnyi munkája során nem találkozott a rendőrségi intézkedésekkel szembeni tiszteletlenség olyan fokával, amit szilveszter éjjelén tapasztalt. „Leírhatatlan állapotok” uralkodtak a téren, amikor a részeg férfiak csoportjai zaklatták a közelükben elhaladó nőket.

A rendőrség nem volt ura a helyzetnek, ezért az elkövetőket nem tudták azonosítani – áll a jelentésben, amely néhány konkrét példát is felsorol.

Hirdetés

Így például a segítségkérő személyekhez igyekvő rendőröket férfiak csoportja vette körül és akadályozta meg az intézkedésben. Több férfi a rendőrök szeme láttára tépte szét tartózkodási engedélyét, mondván, hogy másnap újat szereznek.

Az egyik férfi azt mondta: „Szír vagyok, bánjatok barátságosan velem! Engem Merkel asszony hívott ide”.

Hirdetés