Felmentették a tehenekkel megvesztegetett főügyészt

Székelyföld egyetlen magyar főügyészét bűncselekmény hiányában mentették fel.
Hirdetés

Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a gyulafehérvári ítélőtábla Majeczki Izabella gyergyói főügyészt, akit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bő két évvel ezelőtt korrupcióval gyanúsított meg. Az ügy azáltal vált emlékezetessé, hogy a nyomozóhatóság szerint a csúszópénz elfogadásával és befolyással történő üzérkedéssel vádolt Majeczkit két tehénnel, három juhval, két báránnyal és egy szatyor élelemmel fizették le.

Az ítélőtábla felmentette a megvesztegetés vádja alól Pongrácz Sándor üzletembert, és ugyanígy járt el Szabó Károllyal, az ügyésznő élettársával szemben is, akit bűnrészességgel és okirathamisítással vádoltak. Utóbbi esetében a bíróság megváltoztatta az elkövetett bűntett jogi besorolását a csúszópénz elfogadásában való bűnrészességről befolyással való üzérkedésre. Az ítélőtábla döntése harminc napon belül támadható meg.

Cosmin Munteanu, a bíróság szóvivője az Agerpresnek elmondta: a bírói testület bizonyítottnak vélte, hogy nem történt meg az a bűncselekmény, amellyel a főügyészt és vádlott társait vádolták. 

 

Hirdetés