A párizsi terrortámadások újabb gyanúsítottját állították elő

Még mindig nem sikerült kézre keríteni Belgium első számú körözött személyének számító Salah Abdeslamot.
Hirdetés

Belgiumban újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben – jelentette be a belga szövetségi ügyészség szerdán.

Thierry Werts, a vádhatóság szóvivője közölte, hogy a rendőrség szerdán két helyszínen is házkutatást tartott a belga főváros Molenbeek nevű kerületében, melyek során egy embert őrizetbe vettek a párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban. A férfi kihallgatása jelenleg is tart. A bíróság csütörtökön dönt arról, előzetes letartóztatásba helyezi-e a gyanúsítottat.
 
A Le Soir francia nyelvű belga napilap szerint a másik házkutatást egy, a párizsitól független, de szintén terrorizmussal kapcsolatos ügyben tartották.
 
Még mindig nem sikerült ugyanakkor kézre keríteni az ország első számú körözött személyének számító Salah Abdeslamot, akiről azt gyanítják, hogy a logisztikai felelőse volt a párizsi terrorcselekményeknek. A magát Yassine Baghlinak is nevező belga születésű férfi ellen a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, de azóta is szökésben van, és azt sem tudni biztosan, hogy még Európában van-e. 
 
A belga rendőrség által első számú közellenségként aposztrofált fiatalember két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hétvégén őrizetbe vették a brüsszeli Molenbeekben, kihallgatták, majd nem sokkal később szabadon engedték.
 
A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényletekben 130 ember halt meg.

Hirdetés