Februárig ülhet vizsgálati fogságban Dan Şova

Újévre se engedik ki a fiatal szenátort, aki össze-vissza korrumpálta magát.
Hirdetés

Ma döntötte el a legfelső bíróság, hogy 2016. február elsejéig hosszabbítja meg Dan Şova előzetes letartóztatását. Az újabb 30 napos vizsgálati fogságot egy újabb korrupciós ügy miatt kérte a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A bíróság mai döntése, amellyel alaptalannak ítélte Dan Şova kérését, hogy csak háziőrizetbe helyezzék, nem jogerős, azt a szenátor megfellebbezheti.

A szenátort december 4-én tartóztatták le, akkor háziőrizetbe helyezték, majd a bíróság helyt adott az ügyészek fellebbezésének, és vizsgálati fogságba helyezte Dan Şovát január 2-ig. Ezt hosszabbították meg most február elsejéig, mivel vizsgálat indult ellene egy másik ügyben is, amelyben azzal gyanúsítják, hogy százezer eurót kapott egy ügyvédi irodától, hogy a Govora hőerőmű azzal az irodával kössön szerződést jogi tanácsokért havonta tízezer euróért.
 
Dan Şova vádlottként szerepel a Turceni-Rovinari energetikai komplexum ügyében is Victor Ponta volt kormányfő mellett, illetve egy másik, szintén a Govora hőerőműhöz köthető korrupciós ügyben.

Hirdetés