Vége a vadászatnak a Țiriac-birtokon?

A szokásos év végi vaddisznóöldöklést a rendőrség zavarta meg.
Hirdetés

Alig kezdődött el Bályokon a Ion Țiriac egykori teniszcsillag, milliárdos üzletember által rendezett, immár hagyományosnak számító vaddisznóvadászat vasárnapi „fordulója”, meg kellett szakítani. Az illusztris vendégek sorát felvonultató – és az állatvédők rendszeres tiltakozását kiváltó – eseményen ugyanis kiszállt a rendőrség, úgyhogy a vadászok kényszerszünetet rendeltek el.

A rendőrségi közbeavatkozás oka egy feljelentés volt: egy állatvédő szervezet képviselője riasztotta a hatóságokat, azt állítva, hogy ami a bályoki birtokon zajlik, törvénytelen.

A vadásztársaság egyik tagja, Dimitrie Sturdza herceg, sajtóhírek szerint, azt állította: nem kizárt, hogy ez lesz az utolsó vadászat a Țiriac-birtokon – amit ő személy szerint sajnál, mert 200 helyi lakos veszítené el a munkahelyét.
 
Az évente 150-200 vaddisznó levadászásával járó hétvégi eseményen olyanok vesznek részt idén, mint Wolfgang Porsche, a Porsche autógyár tulajdonosa, Franz Rauch üzletember vagy Stefano Ricci olasz divattervező.
 

Hirdetés