Eb-sorsolás: könnyűnek tűnő magyar csoport, román nyitómeccs

Akár még tovább is juthat mindkét csapat.
Hirdetés

Magyarország nehezen kaphatott volna könnyebb csoportot a jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti sorsolásán, Románia viszont nem került könnyű csoportba, de legalább nyitómeccset játszik a házigazdákkal.

Magyarországot az F jelű kvartettbe sorolták, ahol Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal kell majd a továbbjutásért megmérkőznie.

Bernd Storck szövetségi kapitány örül a sorsolás eredményének. A német szakvezető Párizsban az M4 Sport kamerája előtt úgy vélekedett, hogy Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére – mint mondta – örül a riválisoknak.

Gyorsértékelésében Storck hangsúlyozta, a torna remek alkalom a magyar labdarúgók számára, hogy jó játékkal megmutatassák magukat a világnak, illetve tapasztalatot szerezzenek. Hozzátette: a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Az esetleges továbbjutással kapcsolatban leszögezte: ilyen távlatokban még nem gondolkozik. A Portugáliával szembeni találkozóról elmondta, hogy biztosan nehéz meccs lesz, ugyanakkor kiváló lehetőség, mert többek között Cristiano Ronaldo ellen is szerepelhetnek a magyarok. Izlanddal kapcsolatban a kapitány részéről elhangzott, hogy nagyon jól játszott a selejtezőcsoportjában, ezért minden bizonnyal veszélyes ellenfél lesz az Európa-bajnokságon is.

A románok valamivel nehezebbnek tűnő csoportba kerültek: a házigazda franciák mellett Svájccal és Albániával mérkőznek majd meg a továbbjutásért az A jelű csoportban. A román nemzeti tizenegy ugyanakkor a torna egyik legnézettebb meccsén játszik majd, mivel a sors szeszélye folytán ők játsszák majd a nyitómeccset, amelyen a hagyományok szerint az ellenfél a házigazda válogatott lesz.

Hirdetés

Anghel Iordănescu szövetségi kapitány a sorsolást követően úgy nyilatkozott: nem kaptak könnyű csoportot, hiszen az utóbbi időben Albánia is rengeteget fejlődött.

„Azt hiszem, ez premier, Románia még sosem játszott nyitómeccset ilyen szintű megmérettetésen. Nem mondhatom azt, hogy könnyű  csoport. Amikor az ember egy világbajnokkal kerül össze, mint Franciaország, vagy Svájccal, akkor nincs szó könnyű csoportról.

Az albánok elleni meccset komolyan kell venni, sokat fejlődtek, jó csapat” – fogalmazott a kapitány.
 

Hirdetés