Tűzijáték a Colectivben: nem lett volna szabad beltérben meggyújtani

60 ember halálát okozta, hogy senki sem értette és tartotta be a tűzijáték használati utasítását.
Hirdetés

A Goodbye to Gravity október 30-i koncertjén elsütött tűzijátékot csak szabadtérben lett volna szabad meggyújtani a használati utasítása szerint – állítják a legfelső bíróság ügyészei. A használati utasítás mindegyik termék csomagolásán olvasható volt –bolgárul. 

A tűzijátékot ugyanis a felszerelő Golden Ideas Fireworks Artists bukaresti cég a bulgáriai Enigma Firework Limitedtől vásárolta a használati utasítást tartalmazó füzet nélkül, és a csomagoláson lévő utasítást sem fordította le románra.
 
Az információ abban az ajánlásban jelent meg, amelyet az ügyészek a Colectiv klub tulajdonosai és a pirotechnikus vizsgálati fogságának meghosszabbításáért nyújtottak be a bírósághoz. A bíróság azonban péntek este úgy döntött, hogy a klub tulajdonosai házi őrizetben várják meg a nyomozás végét. A három férfi november 3. óta volt előzetesben.
 
Alin Anastasescut, Paul Ganceát és Costin Mincut gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az október 30. este kitört diszkótűz ügyében. A tűz miatt helyben 27-en, azóta a szövődmények miatt összesen 60-an hunytak el.

Hirdetés