Biró Rozália maradt a nőszervezet elnöke

Két éve működik az RMDSZ nőszervezete, de Kelemen Hunornak úgy tűnik, mintha már húsz éve létezne.
Hirdetés

Biró Rozáliát, az RMDSZ Bihar megyei szenátorát, a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnökét választotta ismét elnökévé az RMDSZ nőszervezete a Marosvásárhelyen tartott tisztújító küldöttgyűlésen – közölte vasárnapi hírlevelében az RMDSZ.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a küldöttgyűlésen kijelentette: a nőszervezete abban segítheti a közös érdekképviseleti munkát, hogy 2016-ban meggyőző, jövőről szóló programmal és hiteles jelöltekkel vesz részt a választási megmérettetéseken. Megjegyezte: annyira fontos az a közösségépítő munka, amelyet a nőszervezet megalakulása óta végzett, hogy úgy tűnik, mintha húsz éve működne.
 
„Gazdagabb, megbízhatóbb és talán szimpatikusabb is lett általatok az RMDSZ, az az érdekvédelmi szervezet, amely 26 éve a pályán van, és úgy kíván a pályán maradni, hogy folyamatosan képes változni, megújulni” – mondta Kelemen Hunor.
 
Biró Rozália, az RMDSZ nőszervezetének elnöke köszönetet mondott a szervezet tagjainak az elmúlt két év tevékenységéért.
 
„A közösség elvárással van irányunkba, és mi is elvárással lehetünk feléje arra vonatkozóan, hogy a jelöltállítási folyamatban ne csak részt vegyünk, hanem jelöltjeink befutó helyen szerepeljenek a szövetség választói listáin. Meggyőződésem, hogy ezek a jelöltek, megválasztásuk után, be tudják bizonyítani, hogy helytállnak a döntéshozatalban” – mutatott rá az RMDSZ nőszervezetének újraválasztott elnöke.
 
Az RMDSZ nőszervezetének tanácskozását a román parlamenti pártok nőszervezeteinek képviselői is köszöntötték. Az Európai Néppárt Nőszervezetének elnöke videó-üzenetben, Novák Katalin, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pedig levélben üdvözölte a küldöttgyűlést.

Hirdetés