Lehet, hogy cafatokra bombázták „Dizsihád Johnt”

Egy amerikai drón lehet a „tettes.”
Hirdetés

Emlékeznek arra a fanatikus őrültre, aki az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandavideóiban a földön térdelő foglyok mögött maszkosan, késsel hadonászva, brit akcentussal beszélve hordott össze hagymázas szövegeket, majd brutális kegyetlenséggel lefejezte áldozatait? Nos, lehet, hogy többé nem teszi: helyi idő szerint csütörtök éjjel a Pentagon azt közölte, hogy egy amerikai harci drón légicsapást intézett a „Dzsihád John” néven ismert eszelős ellen Szíriában .

Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervet „fővárosában”, az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pentagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt.

Egy magas rangú amerikai katonai illetékes ugyanakkor a BBC-nek azt mondta: meglehetősen bizonyosnak tűnik, hogy sikerült végezni vele.

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző „Dzsihád Joe-t” Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az IÁ 2014 augusztusa óta mások mellett Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót a világhálón.
 

Hirdetés