Az aradi művelődési házat is bezárták a klubtragédia miatt

Nem felelt meg a tűzrendészeti előírásoknak.
Hirdetés

Újabb „áldozatott” szedtek a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia nyomán országszerte elrendelt katasztrófavédelmi ellenőrzések: tűzvédelmi hiányosságok miatt ideiglenesen bezárták az aradi Szakszervezetek Művelődési Házát. Gheorghe Falcă aradi polgármester csütörtökön elmondta, nem csodálja a történteket, hiszen a létesítmény már rég nem felel meg a biztonsági előírásoknak, évek óta veszélyezteti az aradiak testi épségét.

„A szakszervezetisek felelőssége, hogy ide jutottak!” – adott hangot véleményének Falcă, aki szerint Arad önkormányzata hosszú évek óta szorgalmazza egy partnerkapcsolat megkötését a létesítmény vezetőivel, abból a célból, hogy a város végre rendbe tehesse a korszerűtlen, elavult és közveszélyes épületet. A szakszervezetisek mindeddig valamilyen okból kifolyólag nem hajlottak az egyezségre, pedig a város vezetői már többször felvetették bizonyos beruházások lehetőségét. A polgármester elképzelései szerint az épületben megfelelő helyet kaphatna a városi és megyei kulturális központ, továbbá a polgármesteri hivatal házasságkötő terme is.

A Ligeti-tó szomszédságában fekvő épületben egy nagy és egy kisebb díszterem működik, az utóbbi években különféle szervezetek, pártok, egyesületek tartottak ott rendezvényeket, illetve olykor (bár egyre ritkábban) koncertekre is sor került.

A Katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) felfüggesztette a vajdahunyadi művelődési központ működési engedélyét is, miután kiderült, hogy az önkormányzat kötelékébe tartozó épületben hiányosak a tűzvédelmi intézkedések.
 

Hirdetés