Négy új járat indul a kolozsvári reptérről

Jelentősen nőtt a Wizz Air utasforgalma, ezért új géppel bővítik a kolozsvári flottát, ugyanakkor négy új járatot indítanak.
Hirdetés

A kolozsvári nemzetközi repülőtér és a Wizz Air vezetői csütörtök reggel közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 2016 júliusától a legnagyobb magyar légitársaság egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel bővíti a kolozsvári flottát, mely újabb járatok indítását, és a már meglévő repülőjáratok gyakoriságának növelését teszi lehetővé. Az erdélyi városból jövő év júliusától közvetlen járat repül a spanyolországi Alicantera, a német fővárosba, Berlinbe, a dániai Billundra és a nagy-britanniai Doncaster Sheffieldre.

Az utasok által jelenleg leggyakrabban igénybe vett járat úti célja London-Luton, ezért az ide repülő gépek számát napi háromra emelik. Szintén gyakrabban fog gép indulni Brüsszelbe (Belgium), Malmöbe (Svédország), Nürnbergbe (Németország) és Tel Avivba (Izrael). Az idei év első kilenc hónapjában egyébként 42 százalékkal nőtt a Wizz Air Kolozsvárról induló utasainak száma. Az új útvonalakkal együtt a légitársaság összesen 27 helyszínre biztosít repülőjáratot.

A Wizz Air alelnöke, John Stephenson arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a közeljövőben nagyobb repülőgépekkel, 230 férőhelyes 321-es Airbusszal is bővítik a kolozsvári flottát.

David Ciceo, a reptér igazgatója arról számolt be, hogy az összes Kolozsvárról induló repülőtársaságnak nőtt az utasforgalma, de a Wizz Air vezeti a listát. Év végére a légikikötő eléri az 1 millió 400 ezer utast, és ha a növekedés tartja ezt a tempót, akkor 2017-re az éves utasszám elérheti a 2 milliót. Éppen ezért a reptér prioritása felkészülni a nagyobb számú utasok kiszolgálására.

Hirdetés

Fotó: Facebook/WizzAir

 

Hirdetés