Metrót építene a temesvári polgármester

A föld alá költöztetné a várost átszelő vasútvonalat, egyúttal a földalattit is beindítaná.
Hirdetés

Nem mondott le Nicolae Robu temesvári polgármester arról az ötletéről, amely szerint földalatti vasutat építene Temesváron. Robu a sajtónak elárulta: már készül a hatástanulmány, amely a várost átszelő vasútvonalnak a föld alá költöztetéséről szól.

A polgármester szerint a mai műszaki eszközökkel bármit meg lehet valósítani, csak pénz kérdése. „A vasútvonalaknak a föld alá költöztetése akár 1-1,5 milliárd euróba is belekerülhet, legalábbis ezt mondják a szakemberek. Ez egy nagy kaliberű projekt, amelyet minél rövidebb idő alatt meg kell valósítani” – nyilatkozta a polgármester, aki szerint vannak olyan különleges európai források, amelyeket ilyen nagyszabású projektekre fel lehet használni. Temesvárt meg kell szabadítani a város közepét átszelő vasútvonaltól és ennek egyik megoldása a sínek föld alá költöztetése.

Ezeket a földalatti vasútvonalakat szeretné metró üzemeltetésére is felhasználni a városatya. Ez a metróvonal összekötné a temesvári Északi pályaudvart a nemzetközi repülőtérrel.

 

Hirdetés