Bogdan Diaconu udvarhelyi rendőrautókkal álmodik

Minden magyar nyelvű feliratot töröltetne a lánglelkű hazafi.
Hirdetés

Miután fordítva sült el a székelyudvarhelyi városi rendőrség autójának kétnyelvű feliratozása kapcsán éppen általa kirobbantott botrány, a Vadim Tudor és Funar elmekórtani örökségét gondosan ápoló Bogdan Diaconu ismét rászállt a témára és a Facebookon vadítja híveit.

A cirkuszt követően a városháza az autón szereplő összes feliratot románul és magyarul is feltüntette, a magyarbarátsággal egyáltalán nem vádolható Hargita megyei prefektus pedig ezt rendben találta.

Bogdan Diaconunak ez persze nem tetszik, és nem fér a fejébe, hogy a hatóságok hogyan képesek ezt lenyelni. Ezért korábban benyújtott a parlamentben egy törvénytervezetet, amely megtiltaná, hogy a hivatalos feliratok a románon kívül más nyelveken is megjelenjenek, hogy „a románok ne érezzék idegennek magukat a saját országukban”.

„Normálisnak tartjátok, hogy rendőrautóinkon magyar feliratok is legyenek?” – teszi fel a költői kérdést posztjában Diaconu, a bejegyzés alatt pedig több száz hozzászólásban folyik a magyar vér és emelkedik a magasba a színromán haza.

Diaconu korábban azért háborgott, hogy az udvarhelyi városi rendőrség Dacia Dusterének egyik oldalán magyarul volt olvasható az intézmény neve. A politikus persze csak a magyar feliratos oldalát mutatta meg fotón a gépkocsinak, arról nem szólt, hogy a másik oldalon, illetve elől és hátul csak románul szerepelt a helyi rendőrség neve.

Hirdetés