A Dieselgate után itt a Samsunggate?

Állítólag a koreai gyártó egyes televíziói sem éppen úgy működnek, ahogy kellene.
Hirdetés

Független tesztek során kiderült, hogy a Samsung egyes Európában forgalmazott tévékészülékei valójában több energiát fogyasztanak, mind a próbapadon – írja a The Guardian.

A brit lap szerint egy EU-finanszírozással működő projekt, a ComplianTV keretében derült ki, hogy  a televíziók „motion lighting” funkciója a hivatalos tesztkörülmények között csökkenti a képernyő csillogását s így a készülék áramfogyasztását, ám a mindennapi használat során ez nem következett be.

Ez pedig kísértetiesen emlékeztet a Volkswagen dízelmotorjainak esetére, amelyek a teszteken környezetbarátabbnak bizonyultak, mint a mindennapi használat során – jegyzi meg a brit lap.

A lap megkeresésére az Európai Bizottság jelezte, hogy kivizsgálják a vádakat, továbbá állást foglalt amellett, hogy televíziók és más háztartási berendezések áramfogyasztási hatékonyságát javítani kell.

A Samsung határozottan tagadta, hogy a „motion lighting” technológia célja az energiahatékonysági tesztek átverése lenne. A dél-koreai gyártó szerint ez a funkció a tévé egész élettartama alatt működik, hatékonyan csökkentve a készülék áramfelvételét.

Hirdetés