Sziréna nélküli, használhatatlan autókat kapott a rendőrség

És a közbeszerzési szerződés egyik kitétele miatt föl sem lehet szerelni rájuk a hang- és fényjelző berendezéseket.
Hirdetés

Elképesztő helyzetbe hozta a belügyminisztérium a rendfenntartó erőket: négyezer Dacia Logant vásárolt a rendőrség, csendőrség és tűzoltóság számára, de a kedvezményezettek nem tudják rendeltetésszerűen használni a járműveket. A minisztérium ugyanis spórolt: nem vásárolt az autókhoz fény- és hangjelző berendezést, de még a feliratozásra sem áldoztak.

A rendőrség és a szaktárca most vitatkozik, utóbbi javaslata, hogy az új autókra a rendőrség szereltesse fel a fény- és hangjelző berendezést, a rendőrség azonban pénzhiányra hivatkozik. A rendfenntartók autóján alkalmazott speciális jelzőrendszer ára ugyanis két-három ezer lej. Felvetették: a régi autókról leszerelt berendezést szerelik fel, vagy a kereskedelemből vásárolnak nem szabványos szirénákat.

Csakhogy: mint kiderült, a közbeszerzési szerződést olya kedvezőtlen feltételekkel kötötték meg, hogy amennyiben a szirénákat szerelnek az új gépkocsikra, elvész a hároméves jótállás. Vasile Lincu, a rendőröket és határrendészeket képviselő Pro Lex szakszervezet elnöke egyenesen szánalmasnak nevezte a helyzetet, és úgy kesergett: jobb lett volna, ha kevesebb gépkocsit szereznek be, de legalább olyanokat, amelyeket használni is lehet.
 

Hirdetés