Megúszta a bizalmi szavazást a Ponta-kormány

A bizalmatlansági indítványnak eleve kevés esélye volt.
Hirdetés

Újabb – immár a negyedik – bizalmatlansági indítványt úszott meg Victor Ponta miniszterelnök és kormánya, miután a parlament két háza keddi együttes ülésén nem szavazta meg az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott indítványt.

A kormánybuktató dokumentum kudarca borítékolható volt, miután a koalíciós pártok már korábban jelezték: nem szavazzák meg. Ráadásul a kormányoldal honatyái nem is szavaztak, bár jelenlétükkel biztosították a határozatképességet. Így a bizalmatlansági indítvány 207 támogató és 8 ellenszavazattal megbukott, sikeréhez ugyanis 275 voksra lett volna szükség.

A PNL azért nyújtott be bizalmatlansági indítványt, mert Victor Ponta annak ellenre sem mondott le, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vádat emelt ellene adócsalásban, pénzmosásban és okirat-hamisításban való bűnrészesség miatt.

Az RMDSZ megszavazta az indítványt, bár Kelemen Hunor szövetségi elnök jelezte: nem csupán a vádemeléssel van probléma, hanem általában véve a kormány tevékenységével is.
 

Hirdetés