Elmarad az autonómiapárti nagygyűlés Kolozsváron

Vagy mégsem? A városháza ellenzi, a főszervező ott lesz, de senkit nem biztat ugyanerre.
Hirdetés

Az Autonomy for Transylvania Facebook-oldalon kedden jelent meg az a bejegyzés, amely szerint elmarad a szerda délutánra meghirdetett kolozsvári autonomista „míting”. Az ok: bár tegnap a szervezők még azt az információt kapták a Polgármesteri Hivatal illetékesétől, hogy a városháza pozitívan bírálta el el a tüntetés megtartására vonatkozó kérést, az Emil Boc által aláírt, kedden kézhez kapott pecsétes válasz ennek ellenkezőjét tartalmazza.

A dokumentum egyébként is tartalmaz furcsaságokat: a városháza szerint a nagygyűlés az „etnikai alapú autonómiát” népszerűsítené, és ez ellentétes Románia alkotmányával (valójában szó sincs etnikai alapú autonómiáról, Erdély önrendelkezését népszerűsítenék). Bár a szervezők nem értenek egyet a városháza döntésével, tiszteletben tartják azt.

Ennek némiképp ellentmond, hogy Fancsali Ernő főszervező azt írja a Facebook-oldalán: ő ugyan ott lesz, de „senkit nem biztat” arra, hogy ugyanezt tegye. Arra viszont nagyon is biztat, hogy hagyjunk – nemtetszésünket kifejező – üzeneteket Emil Boc Facebook-falán. Nosza!

Hirdetés