Kovásznának is lesz állandó mozija

Ha sikerül a szükséges technológiát is beszerezni.
Hirdetés

Végleges átadás előtt áll a kovásznai művelődési központ. Az intézmény már két éve működik, hivatalosan azért nem avatták fel eddig, mert az építőcégnek ki kellett javítania az időközben észlelt hibákat, hiányosságokat – köztük teljesíteni a tűzvédelmi előírásokat. Amint befejezik a javítást, a finanszírozást lehetővé tevő pályázat előírásai szerint a központban állandó filmvetítést kell szervezni, moziként is működtetni az intézményt.

A művelődési központban már az elmúlt időszakban is tartottak filmvetítést, amely nemcsak a helyieket, hanem a környező települések lakóit is megmozgatta. Tavaly a városnapok időszakában két hétig nagy sikerrel zajlott 3D-s vetítés, októberben filmnapokat szerveztek (erre idén is sor kerül). A mozizáshoz megvolt a szükséges vetítő és vászon is, ám az igazi mozis élményhez ennél sokkal több kell – mondta el a Háromszéknek Czilli Balázs, a művelődési központot is működtető kovásznai városi művelődési ház igazgatója.

A vetítő és mozivászon mellett megfelelő hangosításra is szükség van, ezzel pedig nem rendelkezik a művelődési ház. Befektetésre nincs lehetőségük, ezért partnereket kívánnak megnyerni az állandó filmvetítés elindításához. Kapcsolatba léptek a brassói City Multiplexszel, az onnan kapott ajánlat szerint a teljes felszerelés ára eléri a hatvanezer eurót. A jelek szerint partnerségre is hajlandóak lennének. A cég adná a gépházba felszerelhető vetítőt, a vásznat, és a jogdíjas filmeket is hozná – a filmforgalmazók a jegyeladás értékének 50 százalékára tartanak igényt.

Kép: Háromszék
 

Hirdetés