Szurkolók nélküli meccsre készülnek a magyarok, de a románok is

Románia és Magyarország is zárt kapus büntetést kapott az UEFA-tól a budapesti Eb-selejtezőn történt balhé miatt.
Hirdetés

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése szerint a magyar válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania a Feröer-szigetek elleni október 8-i Európa-bajnoki selejtezőt. Az UEFA emellett 70 ezer euró büntetést is kiszabott a magyar szövetségre (MLSZ) a szeptember 4-i, Magyarország-Románia Eb-selejtezőn történt szurkolói bekiabálások miatt.

Az MLSZ honlapján jelzi: az UEFA döntését szabályszerűnek, de kifejezetten aránytalannak, túlzónak, az MLSZ törekvéseit semmibe vevő, a sportszerűen drukkoló magyar szurkolóknak kimondottan rossz üzenetet küldő döntésnek tartja.

„Az UEFA döntése egy kisebb csoport – az MLSZ által is elítélt – viselkedése miatt a sportszerű többséget sújtja. A szövetség természetesen él a fellebbezés lehetőségével, és bízik abban, hogy érvei a nemzetközi szövetségben meghallgatásra találnak” – áll az MLSZ közleményében.

Nem kímélte a szövetség Romániát sem: ők is üres lelátó előtt játsszák a finnek elleni Eb-selejtezőt októberben. Szinte kétszer annyit kell fizetniük mint a magyaroknak, ugyanis a görögök és a magyarok ellen játszott meccsen is voltak szabálytalanságok.

Fotó: rangado.hu/Vágvölgyi Botond

Hirdetés