Éjjeli randalírozással kezdődött a román-magyar

Rendőrautókat rongáltak Budapesten a focihuligánok: hangoltak a ma esti Eb-selejtezőre.
Hirdetés

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. 

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta. A helyszínen hatalmas a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. 
 
A rendőrség 17 személyt előállított: 16 embert garázdaság miatt, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre „hangoló” magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak. 
 
Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Médiaértesülés szerint a Városliget felöl a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.
 
A vs.hu arról írt, hogy a környéken több hangos durranás is hallatszott, a rendőrség szerint hanggránátok (petárdák) robbantak.

Hirdetés