Újabb román embercsempészek buktak le Magyarországon

Napról napra nő a Magyarországon és Ausztriában előállított román embercsempészek száma.
Hirdetés

A magyar rendőrség honlapján közzé tett információkból kiderül: egy 29 éves román állampolgár szombatról vasárnapra virradóan telefonon jelentette a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség ügyeletén, hogy hat külföldi személy arra kényszeríti, hogy gépjárművével Ausztriába szállítsa őket.

A szír állampolgárok nem rendelkeztek az osztrák-magyar államhatár átlépéséhez szükséges okmányokkal, ezért előállították őket. A kihallgatásukkor kiderült: a román sofőr pénzért vállalta, hogy eljuttatja őket Ausztriába, így ellene embercsempészés miatt indítottak eljárást.

Az egyenruhások Csongrád megyében, az M5-ös autópályán állította állítottak meg egy román rendszámú Iveco típusú kisteherautót, amit egy román férfi vezetett. Az ellenőrzés során a jármű rakterében 41 illegális bevándorlót találtak összezsúfolódva. Ellene is bűnvádi eljárást indítottak.

A külügyminisztérium pénteken összegezte: információik szerint 18 román állampolgár van a valamelyik magyarországi rendőrségi fogdában. Ez a szám azonban azóta legalább kettővel nőtt.

Szombat este ugyanakkor az osztrák rendőrség is jelentette: Braunau és Salzburg közelében két román embercsempészt állítottak elő.  

Hirdetés