A Kolozsvári Halivúd új kasszasikere, „megasztárokkal”

És még mondja valaki, hogy nincs filmgyártás a Kincses Városban!
Hirdetés

Ha kétes hírű filmszínészekből lehetnek elnökök és kormányzók (lásd Ronald Reagan és Arnold Schwarzenegger esetét), akkor miért ne lehetne egy makulátlan hírű megyei tanácselnökből egyik napról a másikra dilettáns filmsztár?

Bizony. Mihai Seplecan, a Kolozs megyei tanács elnöke (PNL) újabban színészkedésre adta a fejét, a Ziarul de Cluj tudósítása szerint.

Az igen enigmatikus, Kalap című – kisjátékfilmnek elképzelt, ám rövid idő alatt 90-140 perces nagyfilmmé dagadó – opusz forgatása javában zajlik, és a szép remények szerint egy hónapon belül dobozba is kerül a nyersanyag, az újsütetű filmsztár-politikus szerint. Seplecan őszintén bevallotta: borzasztó nehéz megosztani az életét. Munkaidő után forgatnak, néha késő este. Fárasztó munka a filmszínészkedés, viszont egyáltalán nem befolyásolja munkáját a megyei tanácsnál. Még akkor sem, ha egyes filmes akciói, úgymond, rossz hírbe hozzák: az opusz egyes jeleneteiben bizony dohányozni és káromkodni kényszerül, sőt, felpofozza a szebbik nem képviselőit. Ilyet az életben sosem csinálna, nyugtatja meg esetleges választóit a fess színész.

Habár a teljes nyersanyag még sehol, a film trélere már megvan, és őszintén, annyira gagyi, hogy az már szép.

 

 

Hirdetés

A kolozsvári filmgyártás eme legújabb gyöngyszemét a tervek szerint az idei év végén mutatják be, nagy pompa és rivaldafény közepette. Seplecan mester kijelentette: olyan híres színészkollégákat fog meghívni a bemutatóra, mint Florin Piersic, Dorel Vișan és Mircea Diaconu.

Hogy a bemutató mérhetetlenül pompázatos lesz, ebben biztosak lehetünk, ugyanis a film készítője egyes források szerint Kolozsvár egy másik nagy entellektüel koponyája, egyben a Janis kocsmabirodalom vezére, Adrian Munteanu. (Bizony, ő az, akinek leégett a La Stuf nevű művelődési intézménye, és akihez időnként berontanak a maszkos közegek, és nem sörért.) Az illusztris filmkészítő öltözködési szokásaiból kiindulva gyanítjuk, hogy a film címét is ő adta, sőt, a Seplecan megszemélyesítette karakter igazából maga az Alkotó. De ez természetesen csak gyanú.

Nagy izgalommal (és nevetőizmainkat illedelmesen ellazítva) várjuk tehát a legújabb kolholivúdi kasszasikert. Ott leszünk a bemutatón!

Hirdetés