Végre mobilon is böngészhetők a Magyar Napok

Diákok önszorgalomból készítették el, nem azért, mert tízest ígértek nekik.
Hirdetés
MindenTrendben: saját szlogenjéhez igazodik végre a 6. Kolozsvári Magyar Napok: megkapta eddigi ötéves élete első mobilapplikációját. Az app még kicsit ovis, de hátha jövőre már iskolába megy.
 
Egyelőre csak Androidon fut, és egyelőre a KMN programját tudja napokra, illetve műfajokra lebontva, reméljük, jövőre többet is megtanul majd, például programpontokat kiválasztani, személyes naptárba menteni, stb. Már most is jelzi viszont a programváltozásokat.
 
A rendezvényt már régóta a sajátjának tekinti a kolozsvári magyar közösség, ezt bizonyítja ez a kis alkalmazás is, hiszen elkészítése önálló kezdeményezés – áll a KMN mai közleményében. A telefonos applikációt Kiss Anna és Magyarosi Botond, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának másodéves diákjai készítették. 
 
A mobilapp  az idei Tusványosra készült TusványosApp testreszabott változata, amelyet a Magyar Ifjúsági Tanács felkérésére implementáltak a diákok dr. Simon Károly egyetemi adjunktus vezetésével a Codespring Mentorprogram keretén belül. A KMN-re készült változat megvalósításában a diákokat Szilágyi Zoltán szoftverfejlesztő segítette.
 
Az applikáció megkönnyíti a nagyon sok helyszínen és párhuzamosan futó programok böngészését, a programpontokat szűrni lehet kategóriák szerint, illetve keresni lehet a programpontok címére és a meghívottak nevére is. Az alkalmazás azt is jelzi, ha valamilyen programváltozás történik.
 
„A teljes alkalmazás elkészítésére nagyon kevés idő állt a diákok rendelkezésére, akik az egyetemi elfoglaltságaik mellett kiválóan teljesítettek. Ugyanakkor tudjuk, hogy van még javítani való rajta. Például hasznos lenne egy favoritlista, illetve a programok térképen való megjelenítése is könnyítené az alkalmazás használatát. Esetleges apróbb hibák is előfordulhatnak, de ígérjük, hogy amennyiben a szervezők és a közönség is igényli, akkor jövőre egy továbbfejlesztett formában, újabb funkcionalitásokkal jelentetjük meg, és esetleg más mobil platformokon is elérhetővé tesszük” – mondta Simon Károly a KMN közleménye szerint. 
 

Az alkalmazás bárki számára ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból Kolozsvári Magyar Napok néven.  

Hirdetés