Nem férnek Váradon a kolozsvári szeméttől

A hulladékot szállító kolozsvári tehergépkocsik torlódásokat okoznak a Partium fővárosában – mondják a helyi autósok.
Hirdetés

Naponta több mint 430 tonna kolozsvári szemetet szállít a nagyváradi szeméttározóhoz a kincses város két köztisztasági vállalatának 28 kamionja, ezért a hajnali órákban komoly dugók alakulnak ki a körgyűrűn – hívta fel a Krónika figyelmét több gépkocsivezető. Torlódásokra több héten át lehet számítani, a kolozsvári és a nagyváradi polgármesteri hivatal megállapodása értelmében ugyanis októberig a nagyváradi környezetkímélő szemétlerakóba szállítják a Kolozsváron keletkezett háztartási és utcai szemetet. A nagyváradi szeméttelepet működtető EcoBihor igazgatója nem érti a sofőrök felháborodását, azt azonban elismeri, hogy hajnalban és déli két óra körül valóban csúcsforgalom van náluk, de a nagyváradi szemétszállító autók prioritást élveznek.

„Kinézek a telepre és jelenleg egyetlen teherautó sincs a mérlegen, a torlódásokról szóló híreket nem tudom visszaigazolni” – jelentette ki a Krónikának Pásztai Zoltán.

Hozzátette, hogy a hazaiakat fogadják először és ilyenkor a kolozsváriaknak legtöbb 40 percet várniuk kell. „Eddig megoldottuk és reméljük, hogy ezután sem lesz gond. Ez szükségállapot. Úgy kell felfogni, hogy Nagyvárad tud egy olyan szolgáltatást nyújtani, amelyet Kolozsvárnak tizenöt év alatt nem sikerült megoldania. Mi most segítünk nekik három hónapig, de azalatt nekik kell megoldást találniuk a problémára” – állapította meg a telepet működtető vállalat vezetője.

Egyelőre semmilyen rendellenességet nem tapasztalt a kolozsvári városháza sem, a szemétszállítmányok rendben elérnek Nagyváradra – közölte Iulia Perşă a városháza szóvivője. Hozzáfűzte: egyelőre minden rendben, legalábbis októberig, amíg a városnak meg kell oldania a szemét tározását.
 

Hirdetés