Féregirtóval turbózták fel a kokaint a szatmári dílerek

Ezzel fokozandó a csillagászati összegekért árult kábítószer hatását.
Hirdetés

Grammonként 120 euróért árulta a kokaint az a két szatmári drogdíler, akit 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett a nagyváradi ítélőtábla.

A Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) nagyváradi ügyészei már jó ideje megfigyelés alatt tartották azt a két férfit, akik a nagybányai és szatmárnémeti fogyasztókat látták el rendszeresen kokainnal. A nagybányai illetőségű Perţa Vlad és Sigheti Daniel 5 grammos zacskókban terítették a „fehér aranyat”, grammonként 120 euróért árulva azt. Virágzó vállalkozásuk akkor esett kútba, mikor Perţa május közepén két, egymást követő alkalommal is egy beépített nyomozónak adott el kokaint: egyszer 4,73 grammot, 2650 lejért, a második esetben pedig 4,60 grammot, kerek 600 euróért.

Letartóztatását követően Perţa bevallotta, hogy közel 10 grammnyi kokaint adott el a szatmári „Daninak” (azaz a beépült nyomozónak), a kábítószer viszont nem az ő tulajdona volt, hanem a szintén nagybányai illetőségű Sigheti Danielé, és a kapott pénzösszeget (200 lej „közvetítői díjat” leszámítva) neki adta tovább. A házkutatás során kiderült, hogy Sigheti lakása falában rejtette el a 80%-os tisztaságú kokaint, melyet rendszeres külföldi (főleg hollandiai) útjairól hozott. A két férfi átlagosan 5 grammos zacskókba porciózta a drogot és hogy hallucinogén és tudatmódosító hatását még inkább felerősítse, állatorvosok által szarvasmarhák féregtelenítésére használt gyógyszert kevertek hozzá.
 

Hirdetés