Saját pálinkát főzet a nagyszentmiklósi önkormányzat

Protokollajándéknak szánják a barackpálinkát.
Hirdetés

Ezentúl évente egy tonna barackot vásárol a Temes megyei Nagyszentmiklós önkormányzata, hogy pálinkát főzessen belőle, amit aztán elajándékoz a hivatalos vendégeknek.

Dănuţ Groza polgármester szerint ez jóval eredetibb ajándék, mint néhány semmitmondó szórólap. Ráadásul olcsóbb is, mivel a tonna barackot két-háromezer lejért megvásárolják, viszont egy díszebéd, amivel a küldöttségeket megvendégelnék, többe kerülne. Ebben a kiadásban benne van a pálinkafőzés költsége is, mondja.

„A szuvenírek meg egyebek helyett egy liter pálinkát adunk. Inkább legyen ez, mint hogy megvásároljuk valahonnan az ajándékitalt” – fejtegeti a polgármester.

Groza szerint Nagyszentmiklósnak négy országban vannak testvértelepülései: Olaszországban, Magyarországon, Szerbiában és Németországban. Az onnan érkező küldöttségek tagjai a városházi barackpálinkát kapják ajándékba, és pálinkát visznek a nagyszentmiklósiak is, ha külföldre mennek hivatalos látogatásra.

Azt már nem részletezte a polgármester, hogy például Magyarországra hogyan csempészik be a zárjegy nélküli pálinkát, az ilyen szesz bevitele ugyanis illegális…

Hirdetés