Második nap Untold-falván – fotókkal elmesélve

Untold-falva lakóinak életét igyekeztünk megörökíteni. Majdnem sikerült lencsevégre kapni Emil Boc kedvenc lemezlovasát, Aviciit is.
Hirdetés

Az Untold Fesztivál második napján már rutinosan közelítettük meg a Sétateret. Kitapasztaltuk, melyik útvonalon a legkönnyebb eljutni a színpadokig, melyek azok a mellékhelyiségek, ahol nincs sorban állás, hol érdemes és főleg – az egy nappal korábbi gyomorrontást elkerülendő –, hol nem érdemes enni. Így sem sikerült minden bulihelyszínt megtalálni.

Elmondhatatlan kalandjaink egy misztikus koncerten, a The Forrest színpadánál kezdődtek. Ottjártunkkor a cseh Shivanam Band ejtette transzba a kis számú közönséget csendes, elmélyült, meditatív zenével és a hozzá illő vetítéssel. Van az a sztereotípia, hogy az ilyen fesztiválokra drogozni járnak a fiatalok. Lám, meditálni is! Igaz, csak kevesen.

 

A Kaszinó épületében a legújabb divattermékek közül válogathatnak azok, akik nem bírják ki shoppingolás nélkül a fesztivált. Itt ideiglenes tetoválásokat is készíttethetnek, vagy rábízhatják sérójukat a profi hair-stylist mesterekre. Láttunk olyan fiatalembert, aki zöldre festette a szakállát, szóval ha itt jársz, nyugodtan enged szabadon a fantáziád. Sokan csak azért térnek be, hogy lefotózzák magukat a képen látható hintával, de olyanról is tudunk, aki csak azért visszatérő vendég, mert kisebb sor szokott lenni, mint például az aréna mosdóinál.  

 

A ingyen wi-fi szárnyán elszálló fiatalok, akik inkább telefonon követik az Untoldos eseményeket. 

 

Beleég a retinába: Kolozsvár 2015-ben Európa ifjúsági fővárosa. Mindenkinek világos? 

 

A Sound of Town színpadnál déli 12 órától mentek a DJ-partyk, de igazán csak késő estére népesült be a helyszín. 

 

A szabadság vándorai: a Freedom Music sátra jó viszonyítási pontnak bizonyult az egymást kereső fesztiválozóknak, társaságoknak.  

 

Hirdetés

Van aki eszik, van aki nézi. A Food Zone óriási választékkal várja a fesztiválozókat. A legtöbb nemzetközi étel megtalálható itt. Mi a penne arrabiatát kóstoltuk meg 17 lejért. Másnap megbántuk.

 

Kolozsvár felett az ég: majdnem olyan szép, mint az Untold sárkányos plakátjain. 

 

A River Side színpadán második nap is óriási buli volt. A boldog emberek továbbra is osztódással szaporodnak. A 90-es évek brit mainstream és underground hiphopkultúrájának legnagyobb zenekara, a Foreign Beggars pezsdítette fel a hangulatot, majd a drum and bass nagyágyúja, Andy C lépett a színpadra.  

 

Mindeközben a legnagyobb buli az Arénában zajlott. A Subcarpaţi és a Vcazzette hangolta a közönséget az éjfél után kezdődő Aviciira. 

 

Amikor ezt a fotót készítettük, azt gondoltuk, hogy a svéd Tim Berglinget, avagy Aviciit sikerült lencsevégre kapni. De nem ő az. 

 

Ő viszont már igen. Emil Boc kolozsvári polgármester kedvence a 25 éves stockholmi lemezlovas, aki éjszaka fél 2-kor lépett a közönség elé meghódítva a fesztiválozó hölgyek szívét. Koncertjét látványos fényshow és tűzijáték színesítette.(Fotó: Facebook/Untold/Mircea Rosca)

A fesztivál mai programjáért kattintsanak a magyar nyelven is elérhető honlapra.

Fotó és szöveg: Mészáros Tímea

Hirdetés