Foci: a portugálokkal egy csoportban a magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott Portugáliával, Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjében.
Hirdetés

A szombati, szentpétervári sorsoláson az 52 európai válogatottat hét hat- és két ötcsapatos csoportba sorsolták. A kilenc csoportgyőztes kijut a 2018-as vb-re, míg a nyolc legjobb csoportmásodik – úgy, hogy a hat együttest számláló csoportok esetében az utolsók elleni párharcokat nem veszik figyelembe – pótselejtezőt játszik a maradék négy kiadó helyért. 

A hat kiemelési kalapot a júliusi FIFA-világranglista alapján állították össze, a magyar válogatott a harmadikból várta a sorsolást. Az elsőből a portugálokat, a másodikból pedig a svájciakat kapta, míg az alacsonyabban rangsorolt együttesek közül az aktuális Eb-selejtezős sorozatban is ellenfél feröeriek, valamint a lettek és az andorraiak lettek riválisok.

 

 

Azt már korábban eldöntötték, hogy a televíziós közvetítési jogok miatt Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia válogatottja csakis hatcsapatos csoportban szerepelhet. A feszült politikai helyzet miatt Azerbajdzsán és Örményország nem kerülhetett azonos csoportba. Az európai selejtezők hivatalosan 2016. szeptember 4-én rajtolnak.

„Az én megbízatásom négy mérkőzésre szól, a világbajnoki selejtezők pedig még távol vannak, de sportigazgatóként is úgy gondolom, összességében jónak mondaható a sorsolásunk, hiszen a negyedik, ötödik és hatodik kalapból olyan ellenfeleket kaptunk, amelyek ellen nyernünk kell majd a sorozatban”– idézte az mlsz.hu Bernd Storckot, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitányát. „Feröerrel a mostani Eb-selejtező sorozatban, Andorrával az előző vb-selejtező sorozatban voltunk egy csoportban, ezért aktuális képünk van mindkét válogatott játékerejéről. A portugál csapat kiemelkedik a csoportból, de két éve még Svájc is a nyolcadik helyen állt a FIFA világranglistáján, tehát nem kérdés, hogy mindkét együttes előttünk jár jelenleg. Ezzel együtt hazai pályán, egy jól szervezett magyar válogatottnak egyik rivális ellen sem kell majd esélytelenül felmennie a pályára” – tette hozzá a sportoló.

A csoport:

Hollandia, Franciaország, Svédország, Bulgária, Fehéroroszország, Luxemburg

B csoport:

Portugália, Svájc, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek, Lettország, Andorra

C csoport:

Németország, Csehország, Észak-Írország, Norvégia, Azerbajdzsán, San Marino

D csoport:

Wales, Ausztria, Szerbia, Írország, Moldova, Grúzia

E csoport:

Románia, Dánia, Lengyelország, Montenegró, Örményország, Kazahsztán

F csoport:

Anglia, Szlovákia, Skócia, Szlovénia, Litvánia, Málta

G csoport:

Spanyolország, Olaszország, Albánia, Izrael, Macedónia, Liechtenstein

H csoport:

Belgium, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Észtország, Ciprus 

I csoport:

Horvátország, Izland, Ukrajna, Törökország, Finnország

A meccsnapok:

Hirdetés

2016. szeptember 4-6.

2016: október 6-8.

2016. október 9-11.

2016. november 11-13.

2017. március 24-26.

2017. június 9-11.

2017. augusztus 31.-szeptember 2

2017. szeptember 3-5.

2017. október 5-7.

2017. október 8-10.

Pótselejtezők:

első mérkőzés: 2017. november 9-11.

visszavágók: 2017. november 12-14. 

Fotó: Fifa.com

Hirdetés