Bogdan Diaconu nyílt levele Orbán Viktornak

Most már csak az a kérdés, hogy gyűlöletbeszédért kéne eljárást indítani a levélíró ellen, vagy inkább keresni kellene neki egy kényelmetlen diliházat.
Hirdetés

Levél Magyarország kormányfőjének, Orbán Viktornak

Miniszterelnök úr!

Követelem, hogy mondja le a romániai útját, ahol újra ellenségeskedést akar kiváltani a román állam elleni nyilatkozataival. Figyelmeztetem, hogy bár a román hatóságok tettestársak Markó Attila bűncselekményeiben, és ezért megfeledkeztek arról, hogy az igazságszolgáltatás elé állítsák, a román nép nem tűr el ilyenfajta viselkedést Magyarország részéről.

Éppen ezért figyelmeztetem, hogy az Egységes Románia Párt kampányt indít Romániában a magyar cégek és termékek bojkottálásáért (a nagy román hazafi Facebook-oldalán időözben meg is jelent a bojkottra szólító felhívás, 3 413 lájkkal és 5 387 megosztással – a szerk.), ezzel válaszolva arra, hogy a magyar állam semmibe veszi a törvényt, továbbá Magyarország nem adja ki Markó Attilát. Amúgy is, az utóbbi években túllépte toleranciánk minden mértékét az RMDSZ és más magyar szervezetek támogatásával, mellyel újabb területrablás a célja, aminek a végrehajtását már meg is kezdték a csalárd visszaszolgáltatásokkal, olyanokkal, amilyenekben Markó Attila is részt vett.

A román közvélemény megdöbbenéssel értesült arról a pofátlanságáról, hogy július 25-én Romániába érkezik, miközben Magyarország rejtegeti és a romániai igazságszolgáltatással szemben védelmezi a bűnöző Markó Attilát. Ez Románia egyik belügye és, nekünk kell megoldanunk, ha a román hatóságok megengedik az ön belépését a román állam területére, miközben ön nyíltan semmibe veszi a joghatóságát. Nem ön a hibás azért, mert a román diplomácia szolgalelkű, gyáva és képtelen önt nem kívánatos személlyé nyilvánítani.

Ön abban bűnös, hogy egy nemzetközileg körözött személyt védelmez, ezzel egyaránt megsértve Románia szuverenitásának elvét, és az európai jogi normákat is. Ez vitathatatlanul azt bizonyítja nekünk, hogy ön cinkosa Markó Attilának, és hogy az erdélyi törvénysértő visszaszolgáltatások, melyek miatt el is ítélték, Budapest beleegyezésével és közvetlen támogatásával zajlanak.

Hirdetés

Ennek ellenére, továbbá annak dacára, hogy ön egyértelműen Románia ellensége, az országunkba merészel jönni, hogy újra elmondja nekünk, miként kellene bánnunk Erdéllyel, hogyan kellene elfogadnunk Magyarország védelmét egy román terület felett, ami egyik alkalmazottja, Tőkés László ötlete, és hogyan kellene visszaadnunk Magyarországnak, a közvetítőin keresztül mindazt, amiért a román állam már arannyal megfizetett.

Egy olyan nép türelmével játszik, mely Budapesten egyszer már felrakta a bocskorát a Parlamentre, miközben táplálva és tiszteletben tartva az embereket, megóvta a lakosságát, holott a magyar csapatok minden alkalommal, amikor bejutottak Romániába, mészárlásokra és aljas tettekre vetemedtek a román lakosság ellen. De ez a különbség egy ősi, emberséges és idegenekkel szemben türelmes, valamint egy ki tudja honnan érkezett, identitárius komplexusokkal teli, erőszakos és kapzsi kultúra között, mely tudja, hogy olyasmire vágyik, ami nem az övé, és bármire képes rablási szándékai kielégítésére.

Azzal, hogy az ön kormánya most eldug egy nemzetközi körözés alatt álló személyt, egész Magyarország bűnöző állammá válik, melynek ön a beteg képzelgésekkel teli vezetője.

Elfogyott a toleranciánk. Adja át Markó Attilát, különben ennek megfelelő büntetésben lesz része a románok részéről!

Hirdetés