Felveszi a bűzzel a harcot Várad civil lakossága

Mire jó az internet, ha nem arra, hogy a szagérzékeny civilek nyilvános aláírásgyűjtésbe kezdjenek a szagbűnözés megállítása érdekében.
Hirdetés

Az újpalotai Nutripork Kft. disznóhizlaldája tíz éve keseríti meg a várad-ősi és rogériuszi lakosok életét. A környéket főleg nyáron lengi körbe az orrfacsaró bűz, a lakosok zárt ablakokkal – ellenkező esetben disznótrágya szagban – kénytelenek elviselni az amúgy sem kellemes hőséget. A környezetvédelmi őrség levegőszennyezés miatt már több alkalommal megbüntette az említett vállalatot, a bűz viszont ettől függetlenül megmaradt.

A váradi civilek most aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy megszűnjön a bűz. A „Mi vagyunk Nagyvárad” (Oradea suntem noi) elnevezésű Facebook-csoportosulás által indított kezdeményezés célja eljutattni az önkormányzat illetékeseihez azt az üzenetet, hogy Várad nem kér a Nutripork bűzéből.

Az internetes petíciót alig 24 óra alatt 1400-an írták alá, de gyűlnek a kézjegyek az ősi Don Orione iskola előtt felállított gyűjtési pontnál is. Aki aláírná, az alábbi linken megteheti.

Hirdetés