Betegszabadságon van? Már nem kell a rendőrt lesnie!

Egy idióta jogszabály szerint a rendőrség ellenőrizhette, valóban otthon lábadozik-e az, aki betegszabadságot kért. Eddig.
Hirdetés

Eltörölték a betegszabadságon lévők ellenőrzését előíró jogszabályt július 10-től, bár azt eddig sem igen alkalmazták, mert amúgy abszurdum volt az előírás – nyilatkozta Ghiță Drăgoiu, a Kovászna Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója.

„A betegek kezelésre járhatnak, vagy patikába gyógyszerért, nem leshetik az ajtót, mikor kopog a rendőr és a biztosító embere – részletezte az igazgató. – Mi a háziorvosokat ellenőriztük, és ez az előírás most is hatályos, náluk is a formaságok betartását, az adatok helyességét figyeljük. Nem vonjuk viszont kétségbe a diagnózist, sem az orvosok jóhiszeműségét.”

Ami a szabadnapok számát illeti, az igazgató szerint négy éve folyamatos csökkenés tapasztalható, ami annak tudható be, hogy a munkaadók is szigorúbbak, illetve adott esetben maguk ellenőrzik a valóságot, vagy az egészségbiztosító pénztárhoz fordulnak erre vonatkozó kéréssel.
 

Hirdetés