Bukott érettségi miatt késelt a taekwondós. Állítólag.

A 18 éves gyanúsított élsportoló, országos bajnok, a Steaua és a válogatott tagja. Az áldozat egy tíz hónapos gyermek apja.
Hirdetés

30 napos vizsgálati fogságba helyezték a szovátai F. J. Zs.-t, aki vasárnap éjszaka bicskával öt szúrást ejtett a 32 éves, korondi L. G.-n, aki a helyszínen, Felsősófalván belehalt a sérüléseibe – írja a Székelyhon portál. A Hargita megyei ügyészség hivatkozott közleménye szerint az áldozat halálát a tüdejét ért sérülések okozták.

A mindössze 18 éves gyanúsított a Bukaresti Steaua tékvandó-csapatának leigazolt sportolója, a román válogatott tagja, többszörös ifjúsági bajnok, idén a felnőttek között is a legjobb lett. Ifjúsági olimpián az ötödik helyet szerezte meg. Ismerősei szerint F. J. Zs. azért volt feldúlt, mert megbukott a román írásbeli érettségin, és állítólag ezért esett neki az ismerőseit egy lokál előtt váró L. G.-nek. Az áldozat a Székelyhon szerint két éve volt házas, tíz hónapja született meg a gyermeke.
 
A gyilkosságot térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel szerint a fiatal a földre teperte áldozatát, aki még fel tudott állni, de röviddel ezután autója motorházára rogyott.
 
A hazai törvények szerint az elkövető 15-20 évnyi börtönbüntetést kaphat.
 

A kép illusztráció.

Hirdetés