Nem lehet autonomista óriásplakát Kolozsváron

A polgármesteri hivatal ugyanis nem engedélyezi.
Hirdetés

Fancsali Ernő, az autonomista óriásplakátokat kezdeményező Autonomy for Transylvania oldal alapítója a Facebook-on közölte a hírt, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal nem engedélyezi az Erdély autonómiáját hirdető óriásplakát kihelyezését. „Hát jól van, egyszer s mindenkorra megtudjuk, hogy az autonómia valóban alkotmányellenes intézmény-e, vagy csak félreértelmezik az alkotmányt. Igen, tudjuk jól, félreértelmezik, de erről kell egy hivatalos irat. Így hát nem maradt más választás, csak a peres úton való tisztázása a dolgoknak” – írja Fancsali, aki megkeresésünkre közölte: az elutasítás hivatalos indoklását még nem kapta kézhez.

Mint ismeretes, a kezdeményezés ötletgazdája, Fancsali Ernő nemrég az Autonomy for Transylvania Facebook-oldalon tette közzé felhívását, miszerint óriásplakátokra gyűjt, amelyen Erdély autonómiáját népszerűsítenék.

„Bukarest szőnyeg alá akarja seperni az erdélyi autonómiatörekvéseket. Adakozz, hogy hívjuk fel együtt a figyelmet, hogy van erdélyi identitás” – írta többnyelvű felhívásában Fancsali.

Hirdetés