Erdélybe került a román labdarúgó szuperkupa

A Marosvásárhelyi ASA nehéz anyagi helyzetben is lezúzta a román futball üdvöskéjét.
Hirdetés

A marosvásárhelyi ASA csapata nyerte szerda este a román szuperkupát. A Konstancán megrendezett mérkőzésen a marosvásárhelyi csapat a Bukaresti Steauát győzte le 1-0-ra.

Az ASA egy – az utolsó fordulóban történt – váratlan megbicsaklás után második helyen zárta a román bajnokságot, és annak köszönhetően szerepelhetett a szuperkupa mérkőzésen, hogy a Steaua mind a bajnokságot, mind a kupát megnyerte.

Az ASA-nak nehéz körülmények között kellett pályára lépnie. Két nappal a mérkőzés előtt ugyanis a korrupcióellenes ügyészség a csapat illegális önkormányzati finanszírozásának gyanúja miatt elrendelte a klub bankszámláinak zárolását. A pénzügyi gondok következtében a nyáron leszerződtetett Dan Petrescu edző bejelentette, hogy a szuperkupa után Kínába szerződik. A vásárhelyi keret hat játékosa pedig nem fogadta el, hogy a kialkudottnál kedvezőtlenebb szerződést kössön a klubbal, és már a szerdai mérkőzés előtt távozott a csapattól.

Egyébként Szerdán bejelentették, a vásárhelyi csapat irányítását csütörtöktől Vasile Miriuță (aki magyar állampolgár, és kilencszeres magyar válogatott, így Lászlóként is emlegetik) veszi át.

A képünkön látható albiceleste mez ne tévesszen meg senkit: nem az argentin válogatott egyik játékosát szerződtették légiósként, hanem a marosvásárhelyi Axente gólöröme látható rajta, aki a 63. percben vette be a Steaua kapuját.
 

Hirdetés