Mindenki nyugodjon le, Verestóy nem száll ki a politikából

A szenátor mélyen meg van bántva az erdőkkel kapcsolatos aljas vádak miatt. És senki nem védi meg! Aranyat érő tudósításra bukkantunk az Udvarhelyi Hírportálon.
Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy Verestóy Attila kötetlen beszélgetésre invitálta az újságírókat az udvarhelyi G. Caféba, és be kell vallanunk, ilyenkor sajnáljuk nagyon-nagyon, hogy nem rendelkezünk kiterjedt tudósítói hálózattal, mert ilyen élmény ritkán adódhat egy újságíró pályáján. Az uh.ro tudósítója szerencsére a helyszínen volt, és rendkívül plasztikus beszámolóban közvetítette a szenátor mondandóját. Minden szava (khmm, zöld) arany, ezért tényleg csak néhány gondolatot emelnénk ki az elhangzottakból.

A rendhagyó sajtótájékoztató apropója, mint az nagy nehezen kiderült, az volt, hogy Verestóy Attila bejelentette,

újabb szenátori mandátumért indul

a következő parlamenti választáson. Ezt érdemes szó szerint idézni: „Most bejelentettem, hogy a következő mandátumot vállalom. Eddig ilyet még nem mondtam, most mondom először és utoljára.” Komolyan elgondolkodott azon, hogy kiszáll a politikából, de politikus barátai addig győzködték, amíg kínkeservesen, nehéz szívvel, de kötélnek állt, és vállal még egy mandátumot.

Nem igaz, hogy Isten druzsbája volna,

csak Bãsescu feketetítette be, amiért ellene kampányolt az elnökválasztáson. Az igazság ezzel szemben az, hogy nem ellopta, hanem visszaadta az erdőket. A propaganda azonban olyan sikeres volt, hogy ráragadt az „Isten druzsbája” („Drujba lui Dumnezeu”) eposzi jelző, pedig hát „környezetvédők vagyunk mind, szeretjük a fákat és az erdőt”.

És fáj, nagyon fáj neki, hogy senki nem védte meg,

még azok sem szólnak egy jó szót az érdekében a Facebook-kommentcsatákban, akik tudják, hogy nem ő lopta el az erdőket. És azért sem kért tőle senki bocsánatot, hogy a Szekuritáté kinyújtott kezének nevezték, pedig a dossziéjából kiderül, hogy éppenhogy áldozata volt az átkos rendszernek. Nem találnák ki, mi áll szerinte az ellene indított rágalomhadjárat hátterében. Igen, az RMDSZ tárgyalási pozícióinak gyengítése, itt egyesek

tudatosan diszkreditálják a szövetséget.

És sikerrel, mert most először érzi, hogy a 2016 utáni hatalmi játszmákban az RMDSZ nem tud kellő súllyal részt venni.

Hirdetés

Bunta Levente udvarhelyi polgármester ténykedésével érezhetően nem túl elégedett, de arra a kérdésre, hogy meddig tolja az RMDSZ a hazudozó alpolgármestert, csak annyit válaszolt vigyorogva:

„ti választottátok”.

És ebben nagyjából minden benne van, bár több téma is terítékre kerül még, a matricagyártól a kompromisszumkereső politizálásig. Ajánljuk a teljes szöveget, amely a lenti linkre kattintva elérhető.
 

Képünk az RMDSZ tisztújító kongresszusán készült. Fotós: Szabó Tünde

Hirdetés