A parlament csúcsvezetésében csapdosnak a DNA villámai

Pénzmosással gyanúsítják a képviselőház alelnökét.
Hirdetés

Gyanúsítottként hallgatta ki csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Dan Motreanut, a képviselőház liberális (PNL) alelnökét.

A politikust egy másik korrupciós ügyben idézték be, a kihallgatáson közölték vele, hogy gyanúsított. Amiatt indult ellene bűnvádi eljárás, hogy az ügyészek szerint 250 ezer eurót kaphatott a 2008-as választási kampánya finanszírozására, emiatt pénzmosással és pártvezetői befolyásával való visszaéléssel gyanúsítják.

Motreanu ellen ugyanabban az ügyben folyik vizsgálat, amelyben áprilisban bírósági felügyelet alá helyezték George Scutaru egyfori államelnöki tanácsost, akit kenőpénz elfogadásával és pénzmosással gyanúsítanak.

A DNA szerint Scutaru 170 ezer eurót kapott abból az egymillióból, amit egy visszaszolgáltatási ügyben kért kenőpénzként egy önkormányzati vezető egy buzăui visszaszolgáltatási ügyben. PNL-képviselőként Scutaru állítólag a választási kampányban használta fel az összeget. Scutaru 2014 decemberétől idén márciusig Klaus Johannis államfő nemzetbiztonsági tanácsadója volt, lemondását személyes okokkal indokolta.
 

Hirdetés