Szatmár fogadhatja be a kolozsvári szemetet

Lévén hogy a kincses város szeméttelepe megtelt.
Hirdetés

Szatmár megye segítheti ki a szeméttárolási gondokkal küszködő Kolozsvárt: a megyei önkormányzat kedd délután dönt arról, megengedi-e, hogy ideiglenesen a Partiumba szállítsák a Kolozs megyei hulladékot – tájékoztatta a Krónikát Vákár István, a Kolozs megyei közgyűlés alelnöke. Az elöljáró elmondta: hétfőn a Szatmár megyei önkormányzati képviselőkkel tárgyalt erről, és szinte valamennyi frakciótól ígéretet kapott arra, hogy megszavazzák a segítséget.

Eközben a helyi román sajtó arról cikkezett, hogy egymásra hárítják a felelősséget a kolozsvári szeméttározás ügyében a különböző hivatalok, intézmények képviselői. Mircea Avram, a megyei tanács alárendeltségébe tartozó közterület-fenntartó vállalat igazgatója elmondta: az erdőfeleki közgyűlés arról döntött a megyei önkormányzattal közösen, hogy megbíznak egy-egy értékbecslőt, akik majd közösen értékelik fel az új, ideiglenes tározót.

Ehhez képest nem született meg a közös jelentés, mindkét intézmény a saját változatát készítette el. Avram szerint a megyei önkormányzat nem tartotta be a megállapodást.

Mint kifejtette, arra hivatkozva nem hajlandóak fizetni az erdőfelekieknek, hogy a megyei hulladékfeldolgozó uniós pénzekből épült, a közösségi szabályozás pedig nem teszi lehetővé, hogy megvásárolják az ideiglenes tározó telkét.

A megyei önkormányzat ugyanakkor közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt állítják, a feleki közgyűlés nem volt hajlandó együttműködni abban, hogy megnyissák a szeméttározót.

Hirdetés