Lefejezés és gyárrobbanás Lyon mellett

Nagyon furcsa támadás történt egy ipari gázzal foglalkozó gyár területén a francia város közelében. Iszlamista férfit gyanúsítanak.
Hirdetés

Robbanások történtek egy gyárépületben egy Lyonhoz közeli településen, ahol egy magát az Iszlám Államhoz kötő férfi hajtott végre támadást. A 30 év körüli férfit előállították. A francia ügyészség terrorcselekmény gyanújával nyomoz. 

Az előállított férfit a biztonsági szolgálatok állítólag már ismerték. A hatóságok egy másik férfit még keresnek, aki reggel egy autóval többször is elhajtott a telephely előtt.
 
A Le Dauphine Libéré azt írja, reggel 10 előtt nem sokkal egy magát az Iszlám Állam tagjának nevező férfi behajtott az Air Products nevű, ipari gázzal foglalkozó cég üzemének területére, ahol a gáztartályokat akarta felrobbantani. A férfinál az Iszlám Állam fekete zászlaja volt, és több gáztartályt is kinyitott. Az üzemből robbanásokat hallottak, és egy része ki is gyulladt.
 
Nem lehet tudni még, pontosan hányan voltak az elkövetők, csak azt, hogy egy kisteherautó hajtott a gyár területére, egy férfi kisebb robbanószerkezeteket helyezett el, robbanások történtek, a Le Parisien szerint pedig lövések is dördültek.
 
A gyár udvarán francia sajtóinformációk szerint lefejeztek egy embert, akinek a fejét több tíz méterre találták meg a testétől, arab feliratokkal letakarva. A férfi állítólag nem volt a cég alkalmazottja, ahogy az a férfi sem, aki rajta kívül még megsérült, viszont a cég több dolgozója is sokkot kapott, miután tanúi voltak az eseményeknek.
 
A belügyminiszter Bernard Cazeneuve a helyszínre sietett, és Manuel Valls miniszterelnök megemelte a készültségi fokozatot, azt ugyanis egyelőre nem lehet tudni, hogy lesznek-e még támadások.

Hirdetés