Csoda történt! De sajnos nem Kolozsváron! Se Csíkban!

És ezt a csodát nem Ferenc pápa mennybéli felettese intézte.
Hirdetés

A mirákulumot az váltotta ki, hogy Ferenc pápa július hatodika és tizenkettedike között meglátogatja Dél-Amerika néhány országát, többek közt Ekuadort, Bolíviát és Paraguayt.

A hírre Bolíviában sokan feldobták a kalapjukat. Egyrészt azért, mert az ország lakosságának kábé 70 százaléka katolikus, másrészt pedig utoljára II. János Pál pápa járt arrafelé, 27 évvel ezelőtt.

Na és most jön a csoda. La Paz polgármesteri hivatala felszólította a főváros lakosságát, csinosítsák ki házaik homlokzatát. Hadd lássa Ferenc pápa, hogy bár szegény az eklézsia, azért van La Paznak ünneplő gúnyája.

Eddig még semmi különös nincs a dologban. Kolozsváron is történt már hasonló. Csak itt annak idején bírsággal fenyegették azokat a háztulajdonosokat, lakóközösségeket, akik nem festették le házaik homlokzatát.

Hirdetés

A La Paz-i városvezetés viszont elengedi a serénykedő háztulajdonosok ingatlanadójának 80 százalékát. Na, ez már csoda. Igaz, szükség volt hozzá egy pápalátogatásra. De ez természetes, hiszen a katolikus egyház a mirákulumok tárháza.

Ajánljuk az esetet Emil Boc polgármester úr figyelmébe. És más hazai városvezetőkébe is. Csodát tenni jó. És esetleg választásokkor szavazatokat is hoz. És esetleg nem kell bevetni a szokásos szlogent, hogy a magyarok megint viszik Erdélyt. Ami megint csoda, ugye.

Hirdetés