Vajdahunyadon még lehet szekerezni. De már nem sokáig

A megyei jogú város önkormányzata 2015-ben ébredt fel,hogy egy ilyen jellegű településen nincs mit keresniük a lovas kocsiknak.
Hirdetés

Betiltaná a városi szekerezést Vajdahunyad önkormányzata. Az erre vonatkozó határozattervezet részletesen tanulmányozható az önkormányzat honlapján, ahol július derekáig lehet véleményt nyilvánítani e témával kapcsolatban. Amennyiben nem lesz komoly ellenvetés a lakosság részéről, a határozat idén augusztus 1-jştől lép érvénybe.

A tervezet értelmében Vajdahunyad utcáin tilos lesz a szekeres közlekedés. Ez alól csupán a környékbeli falvak területe képez kivételt. A városi utcákon azonban kizárólag különleges rendezvények alkalmával engedélyezik majd a szekeres felvonulást, de akkor is járművenként 150 lejt kell fizetni azért, hogy végigkocoghassanak a városon. Ha más okból kellene a szekér áthaladjon a településen, akkor  a helyi rendészeti hivataltól 50 lejes illeték fejében lehet/ kell külön engedélyt kérni.

Mindkét esetben (rendezvényen való részvétel vagy átutazás) a szekereken kötelező módon ott kell lennie a seprűnek, lapátnak, illetve egyéb felszerelésnek, mellyel az elhullatott takarmányt, illetve az állati ürüléket el lehet takarítani. A gazdáknak természetesen kötelességük is lesz az ilyenfajta munka elvégzése.

Mindezen előírások áthágása esetében 100 és 400 lej közötti büntetésre kell számítani. Többszöri büntetés után a határozat értelmében magát a járművet is elkobozhatja a helyi rendőrség.

 

Hirdetés